Föräldrakurs

Har du separerat och har svårt att komma överens med ditt ex vad gäller barnen? Då kan du delta i en utbildning och samtalsgrupp om stödjande föräldraskap.

Barn i föräldrars fokus

Barn i föräldrars fokus (BiFF) är en kort utbildning och samtalsgrupp om stödjande föräldraskap för barn som har separerade föräldrar. Huvudfrågan i utbildningen är ”Vad kan jag som förälder göra för att underlätta för mitt barn?”.

Barn som lever med separerade föräldrar i konflikt har ofta tankar och känslor om det. Det kan vara att barnet tar på sig skulden eller att barnet känner sig ansvarig att trösta sin förälder.

  • Vi utgår från barnens perspektiv och rättigheter.
  • Vi utgår från kunskap och forskning.
  • Vi pratar om hur man gör situationen lättare för sitt barn.

Vi träffas digitalt tre gånger

Totalt träffas gruppen tre gånger, två timmar varje gång digitalt via Teams. Det är frivilligt och kostnadsfritt att delta. Du och ditt barns andra förälder kommer inte gå i samma grupp. Grupperna kan vara blandade med både pappor och mammor.

Utbildningen är generell och utgår från ett färdigt material. Varje grupp leds av två gruppledare som har erfarenhet av arbete med familjer där föräldrarna har svårt att komma överens.

Kursen är till dig vems barn är folkbokförd i Sigtuna, Sollentuna eller Upplands Väsby.

Anmälan

Väsby Direkt 08-590 970 00, knappval 2 eller familjerattsbyran@upplandsvasby.se

Vi kommer successivt att starta upp grupper när tillräckligt många har anmält sig, och kontaktar då dig! Vi sparar dina kontaktuppgifter under kursen.

Senast uppdaterad: 12 oktober 2021